Clouds

The Leaf - Shopping Ternat

The Leaf van redevco in Ternat, kiest niet alleen voor duurzame materialen en energiezuinige technieken maar heeft ook aandacht voor de omgeving, toegankelijkheid en hergebruik van grondstoffen.

Lavagraphics balde al deze groene pluspunten tot een boeiende animatie die werd afgespeeld tijdens een wervende show op de openingsdag voor 350 genodigden.

Eventagency Clouds vertrouwde ons de opdracht toe om een motion graphic te ontwikkelen. Bijkomende uitdaging lag erin dat de live-act naadloos op onze animatie zou inspelen en dat de content later nog inzetbaar diende te zijn voor verspreiding op social media.

theleaf

Intake & onderzoek

Eens we zicht hadden op de tientallen bijzonderheden die het park rijk is werden enkele voorstellen uitgeschreven die de verdere stijl van de animatie bepalen. In overleg met de klant werd gekozen voor een narratief waarin één dag in The Leaf wordt geïllustreerd.

 
storyboard-totaal

Ontwikkeling & productie

Script

Eens het format werd beklonken hadden we de kapstok om een eerste script uit te schrijven. Gelijklopend lag het storyboard op de schetstafel om sequenties af te toesten. Hierin bepaalden we reeds de fases waar de acteurs zouden interageren met de video.

Moodboard

Stijl van de personages, setting en overall look-and-feel kwamen in moodboards tot leven en werden afgetoetst met Clouds en hun eindklant.

Storyboard

Eens het script en de moodboards afgeklopt werden, werkten we verder op het storyboard. Aan de hand van dit ‘stripverhaal’ kreeg de animatie vorm.

Animatie

In deze fase komen beeld, voice-over en timing samen in een vloeiende mix. Verder werden ook ambient en muziek aan de animatie toegevoegd voor net dat tikje meer beleving.

animation snippet

Activatie

Het eindresultaat was een 10 minuten durende live spektakel waarbij dans en media elkaar aanvullen en ondersteunen. Een gesmaakt concept van Clouds en voor ons een groot genoegen waar we met veel goesting aan hebben bijgedragen.

storyboard-schets
storyboard-kleur
storyboard-finaal
sfeerbeeld01 sfeerbeeld02

Wat kunnen we voor u doen?

Op zoek naar een nieuwe naam, een nieuwe identiteit of een creatieve publicatie. Wil je eindelijk de communicatiestrategie in lijn krijgen,…

Contacteer ons

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.