WARP

Kinderkunstenboek

Naar aanleiding van het tienjarig bestaan van WARP en de kinderkunstendag tijdens Coup de Ville, ontwikkelden we samen met kunsthistoricus en tentoonstellingsmaker Stef Van Bellingen een boek over kunst op maat van kinderen.

Cover kinderkunstenboek

Intake & onderzoek

Samen met de auteur en uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts werd de verhaallijn van het boek uitgezet en bepaalden we thema's en oefeningen. Is schaduw belangrijk voor een kunstwerk? Zie ik wat ik denk of denk ik wat ik zie? Kan ik kunst maken met mijn boterhammen? Het zijn maar enkele vragen en oefeningen uit het Kinderkunstenboek die ook in ons het kind naar boven haalden.

Een boek om niét netjes te houden

Met het boek wilden we kinderen vooral aanzetten om zelf aan de slag te gaan. Al doende ontdekken ze enkele essentiële onderwerpen en thema's uit de kunstwereld. Het is dan ook een echt ‘doe-boek’ geworden dat niét proper mag blijven.

 
Logo kinderkunstenboek

Ontwikkeling & productie

Het personage Violet, een tweepotige kat, gidst de kinderen door het boek. Hij neemt je mee op sleeptouw door de wereld van de kunst, wat minstens even interessant is als de kunst zelf! We gaven Violet ook een vriend, die vrolijk meelift van de ene pagina naar de andere: Filipoop de microbe.  

Alle oefeningen zijn voorzien van illustraties en her en der duiken Violet en Filipoop op om de kinderen extra uitleg te geven.

Binnenpagina kinderkunstenboek
Binnenpagina kinderkunstenboek
Animatie kinderkunstenboek
Pattroon kinderkunstenboek
Kat kinderkunstenboek Softcover kinderkunstenboek Binnenpagina kinderkunstenboek

“In co-creatie kwamen we tot een resultaat dat gezien mag worden. ”

Stef Van Bellingen - Artistiek Directeur

Wat kunnen we voor u doen?

Op zoek naar een nieuwe naam, een nieuwe identiteit of een creatieve publicatie. Wil je eindelijk de communicatiestrategie in lijn krijgen,…

Contacteer ons

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.