Responsive website Antwerp City Drops

Stad Antwerpen

Event branding en communicatie voor Antwerp City Drops

Antwerpen, het epicentrum van urban street culture. Dat was toch zo in het laatste weekend van September, toen Antwerp City Drops de gehele binnenstad inpalmde. Lavagraphics mocht in opdracht van Fast Forward en Stad Antwerpen de integrale branding voor dit urban festival uittekenen.

Zes hoofdlocaties en vier pop-up locaties.

Met onder meer skateboarding, BMX, slackline, trial, urban mountainbike, dj's en dance alsook een urban market, live art en foodtrucks. Om je maar een idee te geven van de omvang en impact van Antwerp City Drops. Goeie communicatie was dus key. 

Lavagraphics gaf vorm aan naam en branding van het event en zorgde voor een hoge visibiliteit in het straatbeeld met een volledig bestickerde bus, tramflanken en banners. We gingen ook aan de slag met de Red Bull beeldbank voor het design van vier beeldaffiches plus een line-up affiche. Verder realiseerden we het eventplan, de programmaflyer en de picto's per activiteit. Voor de afterparty maakten we dan weer een 'nite version' van de line-up poster. Drankbonnen, polsbandjes en t-shirts waren ook van onze hand, net als de online en offline ads die het urban fest uitvoerig aankondigden.

De visuele stijl van het event liep door in de signalisatie en de aankleding van elke locatie. Strategisch geplaatste wifi-containers - ook gebrand door Lavagraphics - lieten de bezoekers toe om overal op hun smartphone de line-up te raadplegen. Die line-up (en veel meer) viel te checken op een volledig responsive website, perfect voor mobiel gebruik. Naast line-up, updates en andere info integreerde deze site de buzz op sociale media, die op hun beurt qua look volledig in de lijn van de andere festivalcommunicatie lagen.

Het resultaat?

Een succes. Jong en oud vond de weg naar 'Urbantwerpen' en kijkt nu al uit naar het vervolg.

 
Website Antwerp City Drops

“Zeer vlotte en aangename samenwerking met een prachtig resultaat!”

Arno Bal - Stad Antwerpen
Programmafolder Antwerp City Drops
Affiche Antwerp City Drops
Drukwerk Antwerp City Drops
Antwerp City Drops op iPhone

Wat kunnen we voor u doen?

Op zoek naar een nieuwe naam, een nieuwe identiteit of een creatieve publicatie. Wil je eindelijk de communicatiestrategie in lijn krijgen,…

Contacteer ons

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.