Twixl Media

Een online verhaal voor Twixl media

Twixl Publisher zet InDesign files om naar interactieve iPad publicaties. Dé tool voor het digitaliseren van elke offline publicatie. Gedaan dus met pdf-downloads en flipbooks als het van Twixl media afhangt. Wij hielpen hen een applicatie in de markt zetten, die opbokst tegen Adobe en met zijn eigenzinnigheid publishers over de streep trekt.

Intake & onderzoek

De doelgroep die uit zowel publishers, agencies als bedrijven bestond moest ze zich aangesproken voelen om met de software te werken. Management moet overtuigd worden, vormgevers moeten de creatieve mogelijkheden zien en developers moeten onder de indruk zijn van de technische kant.

 

Ontwikkeling & productie

Een project in co-creatie met ontwerpbureau Soon dat instond voor de branding, inclusief 3D-origamivogels die de transitie van print naar digitaal perfect illustreren.

Door de grote hoeveelheid aan informatie stonden we op vlak van user experience (UX) voor een enorme uitdaging. We moesten structuur brengen zodat de boodschap helder overkomt, maar het geheel moest ook boeiend blijven. Samen met de marketingmanager van Twixl media en het creatieve team van Soon slaagden we in ons opzet.

Het resultaat is een internationaal platform met downloadpagina’s waar geïnteresseerden een demo kunnen aanvragen. Dealers hebben een vaste plek, net zoals partners en distributeurs. Voor elk wat wils.

Activatie

Toen Adobe de stekker uit het Adobe Digital Publishing Suite project trok, was het voor Twixl media alle hens aan dek. Een niche binnen de doelgroep moest snel geïnformeerd worden over Twixl media als dé redder in nood. We startten met de creatie van tal van advertising banners, video’s en landingspagina’s. We trokken alle registers open en werkten samen met de digitale marketeers van Code d’Or

Intussen werden er explainer video’s gelanceerd, landingspagina’s opgezet en event trackers binnen de website geïmplementeerd. Alles werd nauwgezet en per campagne opgevolgd voor een optimaal resultaat.

“Together with Lavagraphics we managed to explain a complex subject in such an easy way”

Laurent Gerniers - Marketing director

Wat kunnen we voor u doen?

Op zoek naar een nieuwe naam, een nieuwe identiteit of een creatieve publicatie. Wil je eindelijk de communicatiestrategie in lijn krijgen,…

Contacteer ons

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.