Word CIO van Lavagraphics!

We schrijven 13 april 2015. Op het openbaar vervoer vertrouw ik niet en ik vertrek te voet voor mijn eerste stagedag bij Lavagraphics. Ter plekke word ik onthaald door een stel hartelijke kerels. De stress die ik voordien had, verdwijnt als een gin & tonic op een zomerse barbecue. 

Matthias Ollevier
Matthias Ollevier

Wat mag het zijn?

Dat ik niet naast de clichématige koffiemachine zal belanden, wordt al meteen duidelijk. Ik krijg vanaf dag één de kans om mezelf als grafisch vormgever te bewijzen wanneer ze me vragen een logo-voorstel te doen. Pieter, die mijn mentor van dienst is, laat me daarbij echter niet aan mijn lot over en zorgt voor een heldere briefing en het nodige professionele advies. Een inspanning die hij trouwens de volledige stageperiode volhoudt, waarvoor dank.

Naast logo-design heb ik me ook mogen storten op het creëren van mailtemplates, redesignen van bedrijfspresentaties, ontwerpen van webpagina’s, vormgeven van uitnodigingen (digitaal & print), bedenken van concepten, schetsen van affiches, lay-outen van magazine’s, samenstellen van moodboards, uitwerken van grootformaat-stickers,… en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Aan variatie in de job zeker geen gebrek.

Bovendien werk je voor klanten uit zeer diverse sectoren die dan ook een zeer verschillende aanpak vragen. Het ene moment ontwerp je voor bedrijven die handelen in luxewagens of diamanten, terwijl je je een uur later buigt over de vraagstelling van een lokale wijnbar. 

Al doende leert men

Een gezegde zo oud als Nicolas Flamel dat nog niets aan wijsheid moet inboeten. Gedurende mijn acht weken bij Lavagraphics heb ik enorm veel bijgeleerd over het creatieve proces. Gaande van van het correct bewaren van bestanden - je zou versteld staan - tot keyboard shortcuts, over wetmatigheden in het ontwerpen.

Collega In Opleiding

Bij Lavagraphics ben je trouwens nooit ‘stagiair’, maar ben je eerder een collega in opleiding (CIO). Je maakt meteen deel uit van hun team en je wordt als gelijke behandeld. Je wordt actief betrokken bij projecten en je mening is van tel. 

Als jij hun volgende CIO wil worden, kan ik dat alleen maar toejuichen. Is jouw creatief spectrum breder dan een Pantone-waaier en ben je flexibeler dan Elastigirl? Dan zit je helemaal goed bij Lavagraphics!

Naar overzicht
Matthias Ollevier
Design & Communication

Designer met verregaande bevoegdheden inzake branding en communicatie. Zijn voorliefde voor design en mode is nog steeds intact.

Meer over dit onderwerp?

Geïnspireerd door deze post of honger naar meer? Kom gerust eens langs.

Maak een afspraak

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.