Virtuoos met video op social media

Video is en blijft hot. Meer dan ooit. Ook op sociale media. Maar wie op Snapchat, Twitter, Facebook of Instagram de aandacht wil trekken en vasthouden, zal met virtuoze video voor de dag moeten komen.

Video zorgt ervoor dat je boodschap blijft plakken
Video zorgt ervoor dat je boodschap blijft plakken

Op websites zijn video en animatie ingeburgerd. Ze geven directe inkijk in de werking van je bedrijf of een bepaald proces. Je kan er op korte tijd veel mee uitleggen. Filmpjes verrijken het klantentraject in alle stadia en zijn efficiënt in het overtuigen van potentiële klanten. Daarnaast vermenselijkt video je bedrijf, veel meer dan statische beelden.

En video heeft nu ook zijn weg gevonden naar de sociale media, waarbij elk platform zijn mogelijkheden en beperkingen heeft...

1. Facebook

Marketingwise is Facebook het grootste databedrijf van het moment. De belangrijkste plus om als adverteerder video in te zetten op Facebook is dat je er zeer gericht specifieke doelgroepen mee kan targetten. We kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat een video starring Tom Boonen enkel wielerfans en/of Tom Boonen-fans en/of Etixx-Quickstep-fans bereikt. Gericht adverteren voorkomt verspilling van budget aan mensen die geen interesse in je onderwerp tonen.

2. Instagram

Instagram heeft nog altijd een groot marktaandeel in het sociale medialandschap. Het is de nummer 1 inzake aandacht trekken. 60 tot 80% van je volgers ziet je video. Da's veel. Heel veel. En met gebruikers van 12 tot 40 jaar heeft Instagram een zeer divers publiek. Het moet allemaal snel gaan, akkoord. Maar dat dwingt je tot creativiteit met tijd.

3. Snapchat

Als je doelgroep 13 tot 23 jaar jong is, dan is Snapchat hét sociale medium. Een medium met als enorm voordeel dat je er video's op kan bewerken; aantekeningen maken bijvoorbeeld. Enkel met short and snappy creativiteit overtuig je hier je doelgroep.

4. Twitter

Twitter, nog zo'n snel medium. Dat wel wat moeite heeft om de aandacht vast te houden. Je klikt op een link en weg ben je. Maar video biedt perspectieven. De autoplayfunctie start automatisch je video bij het scrollen door nieuwe tweets en trekt zo de aandacht. Video is ook embedded/native in Twitter zodat je rechtstreeks vanuit het platform clips kan maken, editen en delen. 

De toekomst? Video.

Naar overzicht
Chiel De Cuyper
Design & Project Management

Chiel heeft een vol decennium ervaring op de teller, die hij bij Lavagraphics verzilvert op het gebied van projectbeheer en grafisch ontwerp.

Meer over dit onderwerp?

Geïnspireerd door deze post of honger naar meer? Kom gerust eens langs.

Maak een afspraak

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.