Tips voor een succesvolle lancering van uw website

Uw nieuwe website is klaar, maar uw online verhaal is nog maar net begonnen. Bij Lavagraphics maken we van elke launch ons werk en kijken we ook verder. We zorgen ervoor dat uw website blijft renderen om uw communicatie in topconditie te houden.

Uw nieuwe website is klaar, maar uw online verhaal is nog maar net begonnen.
Uw nieuwe website is klaar, maar uw online verhaal is nog maar net begonnen.

Hoewel elk project zijn eigen aanpak verdient, delen we hieronder 5 tips en tricks die u alvast een eind op weg helpen.

Leer online netwerken

Dit is haast onmisbaar voor bedrijven vandaag. Ga op zoek naar online communities binnen uw industrie en deel er interessante informatie. Geef antwoord op gestelde vragen en link indien mogelijk naar een relevante pagina op uw website waar u meer toelichting geeft.

Investeer in kwalitatieve content

Een animatie, een leuke visual, een boeiende video … zijn slechts enkele voorbeelden. Via relevante content maakt u niet alleen uw product of dienst tastbaar bij uw doelgroep, u toont ook snel welke meerwaarde én oplossingen u biedt.

Doe dit steeds op een menselijke, vlotte manier én benadruk hoe zij met uw hulp meer voordeel halen.

Een goed uitgebouwde communicatiestrategie schept ruimte voor creatieve ideeën die uw doelgroep engageren en vermijdt improvisatie.

Laat uw content renderen

Heeft u net een blogpost gepubliceerd? Dankzij social media kunt u uw content verspreiden via uw bedrijfsprofielen, maar ook via de profielen van uw medewerkers. Moedig hen gerust aan om content te delen. En vergeet niet op regelmatige tijdstippen een boeiende mailing uit te sturen. We helpen u graag met het opstellen van een contentplan zodat u een duidelijk overzicht behoudt.

Vermijd improvisatie en one-trick-shots

Een goed uitgebouwde communicatiestrategie is hierbij cruciaal en daar ondersteunen we u graag in. Een heldere strategie schept ruimte voor originele ideeën die uw doelgroep engageren en zorgt dat uw communicatie steeds op één lijn ligt. Toets uw acties dan ook regelmatig af met de vooropgestelde strategie.

Analyseer, evalueer en stuur bij

Neem regelmatig de resultaten binnen Google Analytics erbij en volg op hoe bezoekers uw website ervaren.

Waar klikken klanten? Waar haken ze af?

Lavagraphics helpt klanten analyseren hoe bezoekers door de website navigeren en optimaliseren waar nodig. Een opvallende button of duidelijke call-to-action daar waar mensen normaal afhaken, kan het verschil maken.

Nood aan advies of praktische uitrol?

Bij Lavagraphics zitten we boordevol creatieve ideeën die we graag op de activatie van uw website loslaten! Wij ondersteunen u met advies én de praktisch uitrol van uw communicatiestrategie.

Contacteer ons voor een afspraak

Naar overzicht
Eva Schockaert
Project Management

Eva is gespecialiseerd in brand activation en leidt als ervaren projectmanager het creatief proces van uw project in goede banen. Ze is een echte go-getter die uw communicatie in handen neemt.

Meer over dit onderwerp?

Geïnspireerd door deze post of honger naar meer? Kom gerust eens langs.

Maak een afspraak

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.