OFFF to Barcelona!

Ze zijn een bron van inspiratie en ervaring en elke sector heeft ze. Nee, we hebben het niet over anciens, maar wel over conferenties, studiedagen, inspiration talks en events. Ze houden je fris en up-to-date en je ontmoet er sectorgenoten waarmee je kennis kan uitwisselen of samenwerken.

We bezochten OFFF met onze klanten in het achterhoofd
We bezochten OFFF met onze klanten in het achterhoofd

Er zijn genoeg blogs, podcasts, webinars, how-to videos, ... om je voeling met de sector te behouden, maar sommige opportuniteiten ontdek je alleen op live events.   

Skills aanscherpen

Soms is het interessant om even weg te zijn van je desk om je skills aan te scherpen. Op events en conferenties kan je workshops volgen of sessies bijwonen die je vaardigheden of inzichten verruimen (al dan niet samen met sectorgenoten). Je komt gegarandeerd terug met nieuwe ideeën die je aanpak en efficiëntie ten goede komen.

Mentors, experts en influencers

De kans dat je mentors, experts en influencers ontmoet op deze events is groot. Je kan deze maar beter grijpen om feedback aan hen te vragen of met hen van gedachten te wisselen over je werk. Daarnaast bieden deze events ook unieke netwerkmomenten, waarop je banden kan aanhalen of nieuwe kan maken. 

Wij bezoeken zo'n events steeds met onze klanten in het achterhoofd.
Wat is er voor hen interessant?

Pieter Langeraert - Creative Partner
 

Innovatieve technieken

Vaak tonen bedrijven op zo'n events nieuwe tools, innovatieve technieken en nieuwe inzichten die je kunnen helpen bepaalde hindernissen in je eigen werk te nemen. Natuurlijk vind je deze ook rechtstreeks bij die bedrijven of op het internet, maar hier worden ze in je schoot geworpen.

Nieuwe inzichten

Door niet steeds op dezelfde plaats in hetzelfde kantoor te zitten, verwerf je nieuwe inzichten. Daarom organiseren bedrijven vaak meetings buiten de vertrouwde omgeving. Hierdoor word je uit je comfort zone gehaald én zo gestimuleerd om buiten de gekende patronen te denken.

Het geeft een boost!

Daarnaast geeft het een boost om met 'gelijkgestemden' in één ruimte te zitten. Je zit samen met anderen die ook hun vaardigheden willen verbeteren en dat werkt op z'n minst stimulerend. 

investeer in jezelf

Door conferenties bij te wonen, investeer je in jezelf (of je 'human capital') en je bedrijf. Je doet nieuwe ideeën op en implementeert ze, waardoor je vaardigheden en/of je bedrijf groeien.

Meestal zijn zo'n conferenties ook gewoon leuk: de sfeer is er losser en ze doorbreken je dagelijkse werkpatroon.

Enkele events waar je ons kan spotten:

Naar overzicht
Chiel De Cuyper
Design & Project Management

Chiel heeft een vol decennium ervaring op de teller, die hij bij Lavagraphics verzilvert op het gebied van projectbeheer en grafisch ontwerp.

Meer over dit onderwerp?

Geïnspireerd door deze post of honger naar meer? Kom gerust eens langs.

Maak een afspraak

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.