Meetbare filmdata

Nu de 43ste editie van Film Fest Gent van start is gegaan doen we nog wat meer insight informatie uit de doeken. Voor de remake van de website implementeerden we een aantal interessante meetbare facts.

Data verzamelen is eenvoudig, het ageren op die data is wat veel organisaties en bedrijven nog te weinig doen.

Richt je pijlen op het juiste kanaal

Of het nu gaat over verwijzingen van andere sites, direct verkeer, social links of mailcampagnes; kies de juiste kanalen. Heb je je limiet bereikt qua trafiek d.m.v. mailings, schakel dan een ander kanaal in die je boodschap kan versterken.

Interpreteer je data

Bij Film Fest Gent werd het programma dit jaar samen met de ticketverkoop gelanceerd. We analyseren de top-content en kunnen zo de online verkoopstrategie bijschaven. Een erg populaire film zal bv. zichzelf wel verkopen, maar door gebruik te maken van lijstjes als "filmtips" en "de keuze van" kunnen we minder voor de hand liggende films onder de aandacht brengen.

Cijfers start ticketverkoop t.e.m. de vooravond van het festival
Cijfers start ticketverkoop t.e.m. de vooravond van het festival

Gebruik je data

Heb je een deal met een partner / sponsor? Kijk dan hoeveel effectieve bezoeken je daardoor gekregen hebt en analyseer of het waardevolle leads waren. Gebruik deze data in je onderhandelingen.

Maak functionele verbeteringen

Je websitebezoekers leren je heel wat bij. Pols naar hun bevindingen en maak op basis daarvan functionele verbeteringen. Film Fest Gent van een update voorzien is geen modegril, het is een onderbouwd verbeteren in functie van de gebruiker. De structuur werd dan ook in co-creatie met Film Fest Gent ontwikkeld en werd getoetst aan de bevraging van 2015 aan de festivalbezoekers.

Ageer op je top content door bv. net andere items te promoten
Ageer op je top content door bv. net andere items te promoten
Naar overzicht
Dries Van haver
Strategic Partner

Managing/strategic partner, projectmanager, strateeg en bewaker-met-arendsoog van uw online communicatie.

Meer over dit onderwerp?

Geïnspireerd door deze post of honger naar meer? Kom gerust eens langs.

Maak een afspraak

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.