Jan De Wachter kunstintegratie

Habitat, Voetstappers en Horizon zijn 3 kunstintegraties van hedendaags kunstenaar Jan De Wachter die de kers op de taart vormen van de realisatie van het woonzorgcentrum Ten Weldenbrouc in Willebroek.

Voor de opening en inhuldiging van de kunstwerken stonden we in voor de vormgeving van de publicatie omtrent deze werken.

  • Habitat vormt een paviljoen op het binnenplein van de instelling en vormt een solide open ontmoetingsplek (er bevindt zich ook een bankje). De boom die zich rond het huis gevormd heeft staat symbool voor de geborgenheid.
  • Horizon en Voetstappers zijn 2 werken die op de gevels hangen en beelden de acties uit waarbij telkens een traject wordt afgelegd. 

Mijn denken houdt beelden vast, denkt aan beelden en zorgt voor beelden. Ik ben een beeldminnaar.

Jan De Wachter - kunstenaar

Om het gevoel van het cortenstaal over te brengen, kozen we voor een ongecoat papier. Dit voelt ruwer aan en vormt een link met het paviljoen. Het kleurenpallet werd naar het oranje/bruin van het cortenstaal gertrokken. 

Met foto's van Lander Loeckx en teksten van kunstfilosoof Sylvain De Bleeckere en Raf Coenjaerts is het een publicatie geworden om tot rust te komen.

Naar overzicht
Chiel De Cuyper
Design & Project Management

Chiel heeft een vol decennium ervaring op de teller, die hij bij Lavagraphics verzilvert op het gebied van projectbeheer en grafisch ontwerp.

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.