Is uw website aan een redesign toe?

De wereld van webdesign is 'fast moving'. Nog niet zo lang geleden was het hip om gradients en grote knoppen  vol rechte hoeken en bevels te maken. Kort daarna was flat design in de mode. En momenteel is het iets tussenin.

Is het nodig om ook uw website op tijd en stond een nieuwe look & feel te geven? Misschien niet. Maar wellicht wel. Tenminste, als u een of meerdere van onderstaande punten kunt afvinken.

Wanneer is het een goed idee om mijn website een redesign te geven?

1) Het huidige design van mijn site heeft een negatieve invloed op de tijd die surfers erop doorbrengen

Een verouderd webdesign boezemt weinig vertrouwen in. Mensen klikken sneller weg en de kans is dus groot dat u potentiële klanten verliest. Een beter design kan bijdragen tot een hogere conversie.

2) Ik wilde toch al een nieuw Content Management Systeem

Als u van plan was om een nieuwe flow of functie aan uw website toe te voegen, dan had u wellicht ook een uitbreiding van uw CMS in gedachten. Dit is meteen ook een goeie gelegenheid voor een redesign. Vergeet wel niet dat er onder de motorkap van de website nog zaken zitten die uw SEO (positief) beïnvloeden. Bij Lavagraphics garanderen we dat dit alles behouden blijft. We zorgen dat uw oude url's beschikbaar blijven en dat het nieuwe design werkt met reeds bestaande content.

3) Mijn site scoort niet goed in SEO

Opnieuw een perfecte trigger voor een redesign. De algoritmes van zoekrobotten wijzigen door de jaren heen. Ondertussen is mobiele toegankelijkheid en snelheid meer en meer een norm aan het worden om goed te scoren in Google. Als uw site nog niet geoptimaliseerd is voor mobiele devices, dan is hij echt wel aan een redesign toe. En omdat een dergelijke optimalisatie zowel design als platform beïnvloedt, kunnen er ook extra SEO-trucjes worden toegepast.

Tot slot: werk met het team

Bij Lavagraphics heeft iedere developer en designer een achterliggende passie voor design en gebruiksgemak. Werk met hen samen. Zeg duidelijk wat uw verwachtingen zijn, op welke zoektermen u wilt scoren, wat u liever zou zien. Zo kunnen we samen tot een optimaal resultaat komen.

De veranderingen die de iPhone-icoontjes tussen iOS6 en iOS7 - een periode van pakweg een jaar - ondergingen.
De veranderingen die de iPhone-icoontjes tussen iOS6 en iOS7 - een periode van pakweg een jaar - ondergingen.
Naar overzicht
Brecht De Ruyte
Full Stack Development

Full-stack developer die websites, mailings, animaties,… in elkaar bokst. Visuele layers van schermapplicaties omzetten naar code is zijn grootste bron van geluk.

Meer over dit onderwerp?

Geïnspireerd door deze post of honger naar meer? Kom gerust eens langs.

Maak een afspraak

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.