Interieur versterkt merk

Interieurbranding: het creëren van een omgeving die de waarden van een merk uitstraalt. De branding van het merk is dus herkenbaar in het interieur, zowel voor klanten als consumenten. 

Interieur versterkt merk
Interieur versterkt merk

Toon waar je voor staat

Interieurbranding komt de kwaliteit en service van je zaak ten goede. Als je een mooie website en drukwerk hebt en je interieur is daar niet op afgestemd, kan dit een negatief effect hebben op het oordeel/gevoel van je klant. Doe je dit wel, dan is een eerste indruk direct gemaakt en bevestigd. Zo weten je klanten meteen ook waar je voor staat.

Kleuren, texturen, materialen, vormen, ...  de hele merkidentiteit komt bij interieurbranding terug in het interieur. Het gebruik van kleur of materialen kan zo ook de kwaliteit van je brand overbrengen. Of het concept van een branding versterken.  

Interior branding denkt aan alles 

Het personaliseren van een bepaalde wand of je logo in het interieur verwerken. Het kleurgebruik afstemmen op je merkidentiteit. De materiaalkeuze die een bepaald gevoel oproept of uitstraling heeft. Of zelf de verlichting die je merkimago kan uitlichten. Tot zelfs een volledig custom made interieur, waarbij bijvoorbeeld vormen uit je merkidentiteit terugkeren in de structuur van je pand, als wand of in het meubilair.

Enkele interior branding voorbeelden uit onze portfolio:

Onghena opticiens: materiaalkeuze straalt de waarden van Onghena uit/herhaling logo in interieur (neon verlichting in Beveren of het geborsteld goudkleurig plaatmateriaal - inclusief uitlasering logo - in Nieuwkerken)

Fast Forward: filosofie van het bedrijf weerspeigelt zich in het interieur (kleurgebruik, logic meets magic, speelse elementen,...)

Espeka: de kantoren maken deel uit van de uitstraling van het bedrijf

De Cort-Dervichian: hun core business is het creëren van werkomgevingen op maat

Naar overzicht
Chiel De Cuyper
Design & Project Management

Chiel heeft een vol decennium ervaring op de teller, die hij bij Lavagraphics verzilvert op het gebied van projectbeheer en grafisch ontwerp.

Meer over dit onderwerp?

Geïnspireerd door deze post of honger naar meer? Kom gerust eens langs.

Maak een afspraak

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.