Hop met dat bierflesje!

Brouwerijen zijn safe houses voor smaak en vakmanschap. Wat hen meteen ook dé plek voor creatieve experimenten maakt. En de komst van thuisbrouwpakketten en samenwerkingen van en met proefbrouwerijen zorgen ervoor dat hoe langer, hoe meer liefhebbers zelf aan het brouwen slaan. Die brouwsels belanden uiteraard in een fles en op zo'n fles hoort een passend etiket.

Bierverpakkingen, booming business
Bierverpakkingen, booming business

Ga in uw lokale supermarkt of drankenhandel eens langs de bierrayon en bewonder de diversiteit aan labels en flesjes. Hieronder enkele zinnenprikkelende trends ter zake.

Vintage etiketten op craftpapier. Stencils tappen uit het rijk gevulde vat van authenticiteit, die eigen is aan het bierambacht.

Authenticiteit. Handschriften, oude foto’s en texturen sieren het etiket. De hand van de brouwmeester is sterk aanwezig.

Waarom als jonge brouwer historiek pretenderen in een sector waar net een frisse wind doorheen waait? Moderne etiketten met frisse kleuren en geometrische patronen of juist een minimalistische aanpak: het mag allemaal.

Retro met moderne touch. Something old and something new. Een intregerende blend die ruimte laat voor interessante combinaties, zowel qua smaak als visuals.

Gesofisticeerd. Wie heeft er ooit bepaald dat prestige gereserveerd is voor wijnbouwers? Bier in fijnere glazen, een genuanceerder smakenpallet en dito verpakkingen zorgen voor verfijning op de bierafdeling.

Alternatieve verpakkingen. Net als in mondo vino vervangen steeds meer bierproducenten het klassiek glas door alternatieven met een technisch voetje voor. Zo krijgt het blik een al maar prominentere rol in de verpakkingshiërarchie. Benieuwd hoe ver deze trend zich zal doorzetten.

Kortom, er bruist meer in de brouwzalen dan alleen het bier in de flesjes.

En als Belgisch bureau met toch wel enige afficionados in de rangen kijken we er naar uit om ons drinkbaar cultureel erfgoed onder handen te nemen. Geïnteresseerde brouwers mogen zich aanmelden. Allez hop!

Naar overzicht
Pieter Langeraert
Creative Partner

Creative partner/director/held en grafisch designer met spitspositie. Drukwerk-specialist par excellence.

Meer over dit onderwerp?

Geïnspireerd door deze post of honger naar meer? Kom gerust eens langs.

Maak een afspraak

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.