Expo Verknipt door Warp en Bib Sint-Niklaas

Een tentoonstelling over waarheden volgens kunstenaars, leugenaars, residenten en dissidenten.

Kunstenplatform Warp nodigde in samenwerking met de Bib Sint-Niklaas een twintigtal kunstenaars uit om een nieuw kunstwerk te maken, vertrekkend van een origineel exemplaar van Signaal, een Duits militair propagandatijdschrift dat tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgegeven werd en de informatiestroom stuurde in de bezette gebieden. Lavagraphics stond in voor de 'verknipte' vormgeving, die typografisch opgelost werd, van deze tentoonstelling.

De kunstenaars hebben allen een diverse achtergrond, werken met verschillende materialen of in diverse contexten, maar ze balanceren allen op de grens tussen feit & fictie, tussen waarheid & leugen. 

In deze expo wordt getoond hoe met bestaande beelden een totaal nieuw verhaal geschept wordt, hoe fake nieuws, propaganda en embedded journalism onze dagdagelijkse waarheden vervormen. En dat in een periode waar de verkiezingskoorts voor de lokale verkiezingen hoog oplaait en massaal in het straatbeeld aanwezig is. 

Nog t.e.m. 7 oktober 2018 in Sint-Niklaas.

Meer info op warp-art.be

Met werk van  Magda Amarioarei (RO), Viktor Bernik (SI), Hedwig Brouckaert (BE), Daniel Cabral (BR), Tramaine De Senna (USA), Gery De Smet (BE), Ira Goryainova (RU), Ziga Kariz (SI), Ermias Kifleyesus (ET/ BE), Sofie Muller (BE), Jacques Neve (BE), Laura Nsengiyumva (BE/ RW), Gosia Olchowska (PL), Boris Pramatarov (BG), Alice Rekab (IE), Ingrid Rollema (NL), Pierre Spencer (FR), Samuel Vanderveken (BE), Kristof Van Heeschvelde, Sarah Van Marcke (BE), Jara Vogric (SI).

Warp Verknipt
Warp Verknipt
Naar overzicht
Chiel De Cuyper
Design & Project Management

Chiel heeft een vol decennium ervaring op de teller, die hij bij Lavagraphics verzilvert op het gebied van projectbeheer en grafisch ontwerp.

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.