Duurzaam succes door user experience

De term user experience is al langer dan vandaag een hot topic binnen de wereld van webdesign en online marketing. Maar wat is het precies en waarom is het zo belangrijk?

UX: de gebruikservaring van een website of app
UX: de gebruikservaring van een website of app

Kort gezegd gaat user experience over de gebruikservaring van een website of app. Het doel is vanzelfsprekend een aangename en gebruiksvriendelijke ervaring. Dit bereikt u met een heldere navigatie en intuïtieve flow.

De ervaring start op het moment dat een bezoeker op uw website komt

Vanaf het moment een bezoeker op uw website komt, begint de ervaring. De kwaliteit van die ervaring beïnvloedt rechtstreeks zijn vertrouwen in uw merk of bedrijf. Hoe positiever de ervaring, hoe groter de kans op een conversie zoals een aankoop, een inschrijving, een offerte-aanvraag of het invullen van een contactformulier.

Vindt hij niet meteen wat hij zoekt of ontstaat er frustratie tijdens het navigeren? Dan zal hij snel de website verlaten. De kans is klein dat hij terugkeert.

Gemiddeld heeft u slechts 2 seconden om een bezoeker te overtuigen. 
Geen tijd te verliezen dus.    

Een goede user experience of gebruikservaring is belangrijk omdat het niet alleen leidt tot betere resultaten, maar ook tot een duurzaam succes van uw organisatie. Wilt u meer inschrijvingen voor uw nieuwsbrief, meer tickets verkopen voor uw event of meer aanvragen voor uw diensten? Denk dan goed na over de beleving op uw website, tijdens het bestelproces, in uw printcommunicatie én in de echte wereld.

Inderdaad, de user experience loopt gewoon door in uw winkel, restaurant … Denk maar aan een uitstekende dienst na verkoop of een winkel waar u meteen vindt wat u zoekt. Soms is de beleving negatief omdat u bijvoorbeeld op restaurant op uw honger bijft zitten. Dat gevoel wilt u natuurlijk vermijden.  

  • Wil u graag weten hoe gebruiksvriendelijk uw website is?
  • Voelt u dat er iets misloopt in uw online flow, maar weet u niet precies wat?
  • Wij helpen u graag bij het optimaliseren van uw website.

Contacteer ons voor meer info of een vrijblijvende afspraak.

Naar overzicht
Nathan De Witte
Front-end & UX

Nathan is gefixeerd op de user. Hij maakt flows optimaal zodat de surfer snel vindt wat hij zoekt én hij vertaalt visuele parels naar code.

Meer over dit onderwerp?

Geïnspireerd door deze post of honger naar meer? Kom gerust eens langs.

Maak een afspraak

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.