Domeinnaamregistraties 5 tips

Je bent op zoek naar een geschikte domeinnaam voor je bedrijf, evenement of organisatie, maar hoe kan je die vinden terwijl heel wat domeinnamen reeds zijn ingenomen? We helpen je op weg met een 5 tal tips.

Je bent op zoek naar een geschikte domeinnaam
Je bent op zoek naar een geschikte domeinnaam

1. Kies steeds een unieke domeinnaam

Je wil absoluut voorkomen dat je domeinnaam lijkt op deze van een concurrent. Als jullie beide op dezelfde resultatenpagina van Google komen te staan bestaat er een groot risico dat een klant zich zal vergissen.

Is de .com nog vrij maar de .be reeds bezet door een bedrijf met gelijkaardige diensten, laat het idee dan varen en zoek verder.

2. Zorg voor een duidelijke domeinnaam

Een goed gekozen domeinnaam vertelt ineens iets over wat jij te bieden hebt, dat kan indirect zijn. Onze naam bv. verklapt dat we actief zijn binnen de grafische sector, zo weet je wat jij als klant van onze diensten kunt verwachten.

'Graphics' verklapt alvast iets over onze activiteiten
'Graphics' verklapt alvast iets over onze activiteiten

Stel dat je bedrijfsnaam niet voldoende zegt, kan je evengoed de focus verleggen naar de keywords waarop je wil gevonden worden. Deze kan je combineren tot een - liefst zo kort mogelijke - domeinnaam. Verwacht echter geen mirakels. Het registreren van bv. architect.gent geeft geen garantie tot het hoog scoren in Google. Het is echter wel een factor die meetelt in Google's algoritme. Daarnaast is het ook een sterke klantvriendelijke keuze.

De .events extensie verklapt alvast da activieit van Fast Forward
De .events extensie verklapt alvast da activieit van Fast Forward

3. Speel op de lokale markt

Heb je een lokaal bedrijf dan kan het interessant zijn om je plaatsnaam in je domeinnaam op te nemen. Aangezien mensen vaak lokaal op zoek gaan naar bepaalde zaken zoals bv. een apotheek, een restaurant, enz.

4. Verwerk je merknaam in de domeinnaam

Het is een keuze of je deze wel dan niet als hoofddomeinnaam instelt, maar zorg ervoor dat je merknaam.be jouw eigendom is dan kan er niemand anders mee gaan lopen. Deze domeinnamen zijn ook unieker en handiger te onthouden. Je hebt in je meta title en meta description nog ruimte genoeg om duidelijk te maken wat je doet. Met een goed gekozen merknaam heb je natuurlijk het beste van 2 werelden.

Hierin kan je ook creatief zijn met bv. de domeinextensies die beschikbaar zijn.

Coolblue heeft voor elke store wel een domeinnaam
Coolblue heeft voor elke store wel een domeinnaam

5. Wees voorzichtig met vreemde schrijfwijzes

Creatieve spelling is leuk om lezen in een tekst, een brochure 'op' een website, maar zorg dat je domeinnaam klaar en duidelijk is. Zo'n creatieve spelling dwingt je om telkens bij een mondelinge doorverwijzing de verschillen te moeten benadrukken.

Nog meer advies nodig?

Heb je nog vragen omtrent dit onderwerp of wil je meer advies in het kiezen van je domeinnaam en of bedrijfsnaam, neem vrijblijvend contact met ons op.

Je domeinnaam al gevonden?

Wij kunnen als reseller helpen met de registratie bij Combell, het instellen van je DNS records en uiteraard het ontwikkelen van de website of web-applicatie in kwestie.

Naar overzicht
Dries Van haver
Strategic Partner

Managing/strategic partner, projectmanager, strateeg en bewaker-met-arendsoog van uw online communicatie.

Meer over dit onderwerp?

Geïnspireerd door deze post of honger naar meer? Kom gerust eens langs.

Maak een afspraak

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.