De toekomst van print is gedrukt op rooskleurig papier

Terwijl veel bedrijven hun budgetten voor print terugschroeven of verschuiven naar het web - betere kostenefficiëntie en hoger bereik, weet u wel - verliest print nooit of te nimmer zijn specifieke karakter. Namelijk dat van een krachtig medium en noodzakelijke component van bedrijfscommunicatie. Wat die specifieke eigenschappen en voordelen van print ten opzichte van digitaal dan wel zijn?

Tactiel

Print is tactiel, fysiek. Je kan het vastpakken. Magazines, brochures, boeken, folders,… blijven sowieso langer in woonkamers en kantoren aanwezig dan digitale advertenties, die al snel weer verdwijnen in cyberspace.

Geloofwaardigheid

Er is iets dat print een zekere geloofwaardigheid geeft. Papier straalt weinig dreiging uit, terwijl de overdaad op het web overweldigend kan zijn. 

Branding 

Printmedia zijn perfect om de merkidentiteit te verstevigen. Zoals in alle communicatie dienen fonts, kleuren en de algehele look & feel van uw beeldtaal consistent gebruikt te worden, in lijn met de identiteit van uw brand.

Engagement

Klanten die uw gedrukte media bekijken of lezen, tonen vaak meer interesse en blijven langer kijken of lezen in vergelijking met een bezoek aan een website. Uit studies blijkt dat bezoekers online tekst tot 20 à 30 % trager lezen. 

Minder concurrentie

Door een toename van de online adverteermogelijkheden kan de terugval in gedrukte publicaties gebruikt worden als een voordeel. Als minder bedrijven offline adverteren, maakt u meer kans om er met uw print advertentie uit te springen.

Advertentie in VBO Reflect magazine voor De Cort & Dervichian, fotografie door Lieven Dirckx
Advertentie in VBO Reflect magazine voor De Cort & Dervichian, fotografie door Lieven Dirckx
Naar overzicht
Chiel De Cuyper
Design & Project Management

Chiel heeft een vol decennium ervaring op de teller, die hij bij Lavagraphics verzilvert op het gebied van projectbeheer en grafisch ontwerp.

Meer over dit onderwerp?

Geïnspireerd door deze post of honger naar meer? Kom gerust eens langs.

Maak een afspraak

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.