“It is a happy talent to know how to play”

Ralph Waldo Emerson

12 dieren die geen octopus zijn

Wat een leuke octopus! Of toch weer niet? Oordeel vooral zelf. ;-)

Cynische songs

Illustrator Hugleikur Dagsson tekende enkele letterlijke interpretatie van bekende songs uit. Onmiskenbaar doordrenkt met zwarte humor, enjoy!

Bron: Fubiz.net

Spotify kent je

Spotify zit op een goudmijn van data en speelt die nu uit in haar laatste billboardcampagne, de grootste die ze ooit hadden. Van de V.S. en Mexico tot in Duitsland en zelf Australië vind je de levensgrote reclameborden terug. Centraal staan de vreemde gewoontes van Spotify-luisteraars.

Bron: www.bloovi.be

 

Tuin der lusten

Afgelopen zomer bezochten we met het team het MOTI museum in Breda. En zagen er deze hedendaagse interpretatie van de tuin der lusten. Uren kijkplezier.

 

#LastSelfie

Het is al even geleden, maar toch deze campagne blijft een goede insteek. Bekijk waar je doelgroep actief is. Speel de sterkte van een bestaand (in dit geval sociaal) netwerk uit. Koppel daar een erg krachtige boodschap aan et voila #LastSelfie’s Impact.

Bron: WWF

Lego saves lives!

Iemand heeft het haar van een lego-figuurtje levensgroot nagemaakt als... fietshelm! Shut up and take my money! #everythingisawesome.

De fidget cube: stressbal van de toekomst

De kubus is ontworpen door Matthew en Mark McLachlan. De kubus bevat vijf knoppen, een joystick, een schakelaar, een kuiltje, een metalen bal met kleine tandwielen en een draaischijfje. Ideaal om te friemelen en te frutselen. 

Hoe komt het dat we friemelen?

Onze hersenen waar de bewegingen geregeld worden, staan ook in voor je spraak. Je beweegt dus meer met je handen als we even niet op een woord kunnen komen. Frutselen is zelfs goed voor de creativiteit en schoolprestaties. Met je handen bezig zijn verhoogt de creativiteit en stimuleert het geheugen.

 

Cognitive services voor blinden

Met Microsoft Cognitive Services is het mogelijk om tekst en gezichten te herkennen. Er zijn al enkele toepassingen van beschikbaar, maar deze maakt toch de wereld voor slechtzienden een beetje aangenamer.

De anatomy van een ballonhond

De 'balloon dog' is een welgekend werk van kunstenaar Jef Koons. Kunstenaar en speelgoedmaker Jason Freeny gebruikte de vorm van de 'ballonhond' om een alternatief te maken voor Koons meersterwerk. Hij ontwierp een transparante ballon die ons een kijk op de anatomie van de 'ballonhond'.

http://1234kyle5678.com/jason-freenys-anatomical-balloon-dog/

Parijse straten vol lekkernijen

Een grootstad als Parijs levert helaas ook heel wat afval op. Dat afval bevat ook opvallend veel afgedankte matrassen die gewoon op de stoep belanden. Artieste Lor-K ging ermee aan de slag en maakt er reuzachtige street food van. Je zou wel eens letterlijk met je gat in de boter kunnen vallen de volgende keer dat je Parijs bezoekt.

 
1 / 19