“It is a happy talent to know how to play”

Ralph Waldo Emerson

#365 Unpacked

Hij startte met zijn project in 2011 en hield vol tot 2015. Vier jaar lang hield de Rijselse fotograaf Antoine Repessé zijn recycleerbaar afval bij om een punt te maken. Hij wil ons doen nadenken over ons gedrag als consument. Dat punt maakt hij nu met een krachtige fotoreeks die hij '#365 Unpacked' doopte. 

Bron: boredpanda.com

Snelschetsen voor iedereen

Verder gebouwd op het Quick Draw experiment komt Google creative lab op de proppen met AutoDraw, een nieuwe web-based tool die je helpt schetsen.

Bron: Google

Gebruik je fantasie

Deze artist maakt op amusante manier gebruik van papieren silhoutten om bekende bezienswaardigheden overal te wereld tot leven te brengen. Laat je inspireren en wie weet wat bedenk jij op je volgende reis?

Via Bored Panda

 

De wereld aan de tippen van je vingers

Neem de titel gerust letterlijk deze keer. Een productshot nemen is niet evident, al helemaal niet als het een volledige wagen betreft. De grootte is al een probleem, om nog maar te zwijgen van reflecties overal. Ook de locaties moet on point zijn. Alleen mankeert het soms aan tijd om daar naar op zoek te gaan. Als de perfecte locatie voor je concept al bestaat, om mee te beginnen. Als dat laatste niet het geval is, maak je die toch gewoon zelf? 

OFFF & BACKKK to Barcelona

Van 6 t.e.m. 8 april is Barcelona het kloppende hart van de creatieve industrie. Het Museu del Disseny verwelkomt dan het OFFF festival, een designconferentie met ontwerpers en artists uit alle hoeken van de wereld.

#Laidlawsrule

De eerste zin van een verhaal is crusiaal. Deze moet krachtig genoeg zijn om de lezer meteen te prikkelen om verder te gaan. De daaropvolgende zin moet dat gevoel versterken. Geen makkelijke opdracht. Eén schrijver kwam echter met een geniale tweede zin, die nagenoeg elk verhaal de moeite waard maakt.

Etna spuwt weer lava

Op het Italiaanse eiland Sicilië is de Etna weer uitgebarsten.

Bron: De redactie

 

Evolve or die

IKEA, velen hebben een haat-liefdeverhouding met deze meubelgigant.  De liefde veelal vanwege het gunstige kostenplaatje. De haat sowieso door de onduidelijke plannetjes en (letterlijk!) 1000 onderdelen die nodig zijn om je kastje bijeen te houden. 

Dat laatste heeft IKEA nu getackeld met een geniaal puzzelsysteem. Jaren hebben ze gewerkt aan dit systeem om de grootste frustratie ooit voor goed verleden tijd te maken. 

Waarom typografie er toe doet…

“Typography is the art and technique of arranging type to make written language legible, readable, and appealing when displayed” — Wikipedia

Lasermarketing in de versafdeling

Pech voor de verzamelaar van de kleine fruitstickertjes maar een grote win voor de natuur. Meer en meer supermarkten laten het stickerlogootje achterwege en merken hun koopwaar door middel van lasertechnologie. Direct op de verpakking, door de natuur voorzien: de schil.

 
1 / 20