“It is a happy talent to know how to play”

Ralph Waldo Emerson

Creative Fair Play - een positief manifest om succesvol samen te werken met creatieve ondernemers

Creative Network en Flanders DC lanceren Creative Fair Play. Om tot een succesvol resultaat te komen in de creatieve sector is samenwerken en werk uitbesteden essentieel. Daarom dit manifest. Het zijn 7 best practices om succesvol en respectvol samen (of je nu opdrachtgever of zelf creatieveling bent) te werken in de creatieve industrie. Ze dragen bij tot een duurzame samenwerking met wederzijds engagement.

Wij, met Lavagraphics, ondersteunen dit! Zeker als het zo leutig wordt geïllustreerd door Charlotte Dumortier.

Twee nieuwe collega's

Communicatie evolueert voortdurend. Dit stelt ons als communicatiebureau voor heel wat uitdagingen die we graag met twee handen grijpen, maar liever zijn we ze een stapje voor. Om hier nog straffer uit de hoek te komen, verwelkomen we deze twee nieuwe collega's: front-end developer Benoît en Projectmanager Eva.

Lees verder …

Revi Iceland

In opdracht van Fast Forward realiseerden we voor Revi een routekaart als uitnodiging voor een exclusieve trip naar ijsland. Ijswit papier en een zilveren digitale foliedruk zetten meteen de juiste (koele) toon.

Je jeugd herbeleven?

Realiseerde jij je ook dat je een passie hebt voor architectuur bij het bouwen van je eerste huis met LEGO-stenen? Met LEGO House bracht BIG-Bjarke Ingels Group en LEGO de speelgoed schaal van de klassieke LEGO-baksteen op architectonische schaal, en vormden enorme tentoonstellingsruimten en openbare pleinen die de cultuur en waarden belichamen die centraal staan ​​in alle LEGO-ervaringen.

'Spelen', een nieuwe dimensie!

 

Wat houdt jou wakker?

Een geschat productiebudget van 200 tot 300 miljoen dollar maar het lettertype werd Papyrus.

Intussen zijn we 8 jaar verder en ons voltallig grafisch team houdt er nog slapeloze nachten aan over. Gelukkig zijn we in goed gezelschap. Check deze hilarische sketsch van SNL met Ryan Gosling.

Unspirational quotes

Je kent ze wel, de cheesy Tumblr quotes in een kinderlijk lettertype geprojecteerd in de lucht of vakkundig gecopy-pasted op een waterverfwerkje. Deze Instagrammer had er duidelijk zijn buik van vol en steekt er op geniale wijze de draak mee. Ontdek vooral zelf. 

Het leven zoals het is: kantoor.

Afwisseling is belangrijk in een productieve werkomgeving. Dat geldt zowel voor afwisseling in de job als voor afwisseling tussen job en ontspanning. Maar soms kun je de twee gewoon heerlijk combineren met hilarische resultaten tot gevolg. Laat je vooral inspireren met deze fotoreeks.

Belgische wegenwerkers

We kennen allemaal het cliché van de ene arbeider die aan het werk is en de andere zeven die toekijken, leunend op de spade of slurpend van dat blikje Cara Pils. De Belgische straatkunstenaar Jonathan Pauwels aka Jaune weerlegt dat cliché met de reeks 'Street Intervention'. Hierin creërt hij scènes die gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren als je deze kleine werkers bezig ziet. 

Lachertje!

Millennials denken altijd dat ze het warm water hebben uitgevonden. Zo ook over die sympathieke gele smoeltjes op onze smartphones: emoji's. Maar de smiley bestaat al sinds 1963 en hebben we te danken aan ene Harvey Ball. Deze man gaf echter niet veel aandacht aan zijn ontwerp van toen 45 dollar en het werd al snel publiek domein. 

Lees verder …

 
1 / 21