“It is a happy talent to know how to play”

Ralph Waldo Emerson

Parijse straten vol lekkernijen

Een grootstad als Parijs levert helaas ook heel wat afval op. Dat afval bevat ook opvallend veel afgedankte matrassen die gewoon op de stoep belanden. Artieste Lor-K ging ermee aan de slag en maakt er reuzachtige street food van. Je zou wel eens letterlijk met je gat in de boter kunnen vallen de volgende keer dat je Parijs bezoekt.

 

Virtuoze videoclip

Wie zegt dat commericiële videoclips geen grafische parels kunnen zijn? Een sober kleurpalet, gebouwen uit een Esher-tekening, en minimalistische bewegingen. Martin Solveig kan er wat van.

 

 

 

Google VR painting tool

VR schilderen, jup vanaf nu is het mogelijk. Google ontwikkelde een Tilt Brush waarmee schilders in een VR wereld kunnen schilderen.

Enige vraag die wij ons hierbij stellen, hoe krijg je zo een virtueel werk verkocht, en welke waarde heeft zo'n -niet tastbaar - werk na x-aantal jaar?

 

Old Irish - Virtual Journy to Ireland

Sterk staaltje creatieve brand activation. Een Georgische kruising tussen virtual reality en real life.

Bron: marketer.ge

Online veiligheidscheck

In geval van een crisissituatie, zoals nu de aanslagen op Brussels Airport, is het eerste wat je wil weten of je familie en vrienden oké zijn. Vaak raken telefoonlijnen en dergelijke overbelast waardoor communicatie moeilijk gaat verlopen. Facebook schiet te hulp met een veiligheidscheck. Een handige link die je toelaat om vrienden te tracken en te zien of ze als 'veilig' staan gemarkeerd.

Controleer of je vrienden in veiligheid zijn.

Een andere mogelijkheid is via deze link van het Rode Kruis. Geef aan dat je veilig bent en je wordt toegevoegd aan de lijst. Iemand die je zoekt kan dan nagaan wat je situatie is. Je kan ook zelf mensen zoeken op basis van voornaam, naam of zelfs roepnaam.

 

De Happy Meal 2.0

Virtual Reality komt steeds dichter bij de modale huiskamer. Voortaan is ook je Happy Meal, bij fastfoodgigant Mc Donald's, om te vouwen tot zo'n bril. Een bijhorende app tovert je smartphone om tot een draagbare spelconsole. Bekijk onderstaand filmpje en zie het de 'Happy Goggles' in actie:

 

鳴子系こけし/こけしの岡仁 (Kokeshi)

Een meer dan 400 jaar oude Japanse traditie het maken van kokeshi popjes. Bekijk het filmpje en ontdek dit vakmanschap.

UX hint

Leer van je gebruikers en pas hun ervaringen toe om repititieve supportvragen te voorkomen. Dit is User experience in real life!

 
1 / 18