“It is a happy talent to know how to play”

Ralph Waldo Emerson

Parijse straten vol lekkernijen

Een grootstad als Parijs levert helaas ook heel wat afval op. Dat afval bevat ook opvallend veel afgedankte matrassen die gewoon op de stoep belanden. Artieste Lor-K ging ermee aan de slag en maakt er reuzachtige street food van. Je zou wel eens letterlijk met je gat in de boter kunnen vallen de volgende keer dat je Parijs bezoekt.

Lego saves lives!

Iemand heeft het haar van een lego-figuurtje levensgroot nagemaakt als... fietshelm! Shut up and take my money! #everythingisawesome.

De fidget cube: stressbal van de toekomst

De kubus is ontworpen door Matthew en Mark McLachlan. De kubus bevat vijf knoppen, een joystick, een schakelaar, een kuiltje, een metalen bal met kleine tandwielen en een draaischijfje. Ideaal om te friemelen en te frutselen. 

Hoe komt het dat we friemelen?

Onze hersenen waar de bewegingen geregeld worden, staan ook in voor je spraak. Je beweegt dus meer met je handen als we even niet op een woord kunnen komen. Frutselen is zelfs goed voor de creativiteit en schoolprestaties. Met je handen bezig zijn verhoogt de creativiteit en stimuleert het geheugen.

 

Cognitive services voor blinden

Met Microsoft Cognitive Services is het mogelijk om tekst en gezichten te herkennen. Er zijn al enkele toepassingen van beschikbaar, maar deze maakt toch de wereld voor slechtzienden een beetje aangenamer.

De anatomy van een ballonhond

De 'balloon dog' is een welgekend werk van kunstenaar Jef Koons. Kunstenaar en speelgoedmaker Jason Freeny gebruikte de vorm van de 'ballonhond' om een alternatief te maken voor Koons meersterwerk. Hij ontwierp een transparante ballon die ons een kijk op de anatomie van de 'ballonhond'.

http://1234kyle5678.com/jason-freenys-anatomical-balloon-dog/

12 dieren die geen octopus zijn

Wat een leuke octopus! Of toch weer niet? Oordeel vooral zelf. ;-)

 

Virtuoze videoclip

Wie zegt dat commericiële videoclips geen grafische parels kunnen zijn? Een sober kleurpalet, gebouwen uit een Esher-tekening, en minimalistische bewegingen. Martin Solveig kan er wat van.

 

 

 

Google VR painting tool

VR schilderen, jup vanaf nu is het mogelijk. Google ontwikkelde een Tilt Brush waarmee schilders in een VR wereld kunnen schilderen.

Enige vraag die wij ons hierbij stellen, hoe krijg je zo een virtueel werk verkocht, en welke waarde heeft zo'n -niet tastbaar - werk na x-aantal jaar?

 
1 / 18