Naar overzicht
Pieter Langeraert
Creative Partner

Creative partner/director/held en grafisch designer met spitspositie. Drukwerk-specialist par excellence.

Eventbranding vraagt om een totaalaanpak

Branding en communicatie voor evenementen

Bedrijfsevenementen zijn de perfecte gelegenheid om klanten en leveranciers, die u wekelijks mailt, persoonlijk te ontmoeten. De ongedwongen sfeer leidt tot boeiende gesprekken waarbij u uw doelgroep nog beter leert kennen. Tijdens dit evenement heeft u bovendien de volledige regie van uw merk- of productbeleving in handen.

Lees verder …

Een huis zonder fundamenten blijft ook niet staan

Vuistregels voor een stevig concept

Wie een huis bouwt, begint niet met het dak. Een goeie fundering is dus noodzakelijk, daar is iedereen het over eens. Maar het belang van een stevig onderbouwd - pun intended - concept is minder tastbaar. Da's jammer, want een concept is meer dan een creatief denkproces. Het ontwikkelen, doorvoeren en continu bewaken van een goed concept leidt net tot een afgewerkt en verzorgd project. Net zoals die ondergrondse fundering onzichtbaar is voor de bewoner, maar wel het hele huis recht houdt.

Lees verder …

Klanten zijn op zoek naar vertrouwen

Branding: gebakken lucht of doordacht proces?

Branding, in communicatiemiddens vaak het mikpunt van spot. Het schriele neefje van advertising, met z’n hoge productiewaarden, bekende koppen en indrukwekkende budgetten. Logo’s en branding zijn nochtans even omnipresent, maar worden onderschat. Behalve door zij die zélf voor de taak staan om een naam en logo voor hun business te moeten kiezen.

Lees verder …

Verticale filmpjes speciaal voor mobiel gebruik

Verticaal is het nieuwe horizontaal

Video op smartphone kent een explosieve groei. En die video's bekijken we met z'n allen verticaal op ons mobieltje. Bijna niemand draait z'n smartphone nog een kwartslag, toch? Bovendien geeft een ouderwetse horizontale video een piepklein beeld, geflankeerd door storende zwarte balken. En dat is zonde.

Lees verder …

‘content’ als motor voor je branding

Inhoud is goud

In tijden waar de eerste lijn van communicatie digitaal verloopt, is de inhoud van je boodschap cruciaal. Meer nog dan de eerste indruk bevestigt die inhoud je reputatie én behartigt hij de relatie met je bezoekers.

Lees verder …

Maak stijl bespreekbaar zonder in abstracties te vervallen

Bedenk je event

"Stel, je organiseert met je bedrijf een evenement. Hoe pak je dit aan?" Het is één van de denkoefeningen die we voorleggen aan klanten bij het in kaart brengen van hun bedrijfsprofiel.

Lees verder …

Bierverpakkingen, booming business

Hop met dat bierflesje!

Brouwerijen zijn safe houses voor smaak en vakmanschap. Wat hen meteen ook dé plek voor creatieve experimenten maakt. En de komst van thuisbrouwpakketten en samenwerkingen van en met proefbrouwerijen zorgen ervoor dat hoe langer, hoe meer liefhebbers zelf aan het brouwen slaan. Die brouwsels belanden uiteraard in een fles en op zo'n fles hoort een passend etiket.

Lees verder …

Google heeft nagedacht en bepaalde designprincipes tegen het hedendaagse licht gehouden

Material design, uit het leven gegrepen

De design-hotspots van het internet liegen er niet om: material design is overal. Meer nog, de kans dat u er nog niet mee in aanraking bent gekomen, is quasi onbestaande. Zeker als u weet dat Google al zijn diensten en producten heeft hertekend volgens de principes van material design. Maar wat is dit nu eigenlijk? En in hoeverre moeten we er rekening mee houden?

Lees verder …

Illustratie door Jeroen Van Zwol - Zwoltopia

Advies om in te kaderen

Onderschat de kracht van een goed beeld nooit. Mensen zijn visuele wezens. Beelden trekken veel meer de aandacht dan tekst. Wij maken een beeld dat perfect aansluit bij het verhaal dat je met je communicatie wil vertellen. 

Lees verder …

Huisstijl in beweging

Huisstijl in beweging

In den beginne was er print. Je logo op naamkaartje, briefpapier en envelop en je was vertrokken. Later kwam daar een website bij. Een wereld van mogelijkheden ging open. En hoewel de overgang van offline naar online veel weg had van een aardverschuiving, bleven de looks eerder statisch. Want van een logo blijf je af, toch?

Lees verder …

De truc met de eerste indruk

Vindt u een goeie eerste indruk maken bij prospecten ook zo belangrijk? Natuurlijk. En uw visitekaartje kan daarbij helpen. Zo'n business card bepaalt mee uw imago en persoonlijkheid. 

Lees verder …

Niets is authentieker dan video.

De essentie van uw brand in beeld

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Zeker als dat beeld nog eens beweegt ook. Want niets is authentieker dan video. Tenzij de realiteit natuurlijk. Maar om in de virtuele wereld de ziel van een merk te raken, gaat er niets boven de combinatie van beeld en geluid.

Lees verder …

Enkele logo schetsen

Tijd voor een nieuw logo?

Bepaal eerst en vooral waarom u de tijd rijp acht voor een nieuw logo. Een fusie, een nieuw marktaandeel of gewoonweg een nieuw bedrijf, bijvoorbeeld. Essentieel is dat uw logo en bijgevolg ook huisstijl stroken met uw bedrijf/de realiteit.

Lees verder …

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.