Naar overzicht
Matthias Ollevier
Design & Communication

Designer met verregaande bevoegdheden inzake branding en communicatie. Zijn voorliefde voor design en mode is nog steeds intact.

Chatten doet (ver)kopen

Mensen groeien uit elkaar in dit digitale tijdperk. Akkoord? Ja, maar. Want eigenlijk brengt die digitale revolutie mensen ook dichter bij elkaar. Technologie laat ons immers toe van op (lange) afstand eenvoudig met elkaar te communiceren met behulp van chat, messaging, een simpel tekstbericht of voice interfaces. Bedrijven gebruiken deze tools maar al te graag voor hun user experience 2.0.

Lees verder …

#instagram #lesson no. 1

Met 500 miljoen gebruikers is Instagram een big deal. Wat het als little fish niet makkelijk maakt om op te vallen in die oceaan van posts. Leuk dat familie en vrienden je posts liken, maar stiekem willen we allemaal dat de hele wereld onze foto's of filmpjes 'heart'. Maar hoe ronsel je eigenlijk Instagramvolgers? Beter nog, hoe behoud je ze en laat je ze in interactie gaan met je bedrijf? Het antwoord vind je hieronder, in ons lesje fanbase-101.

Lees verder …

De gebruiker centraal in elk design

Wie staat centraal in élk design?

Alles moet rond de gebruiker draaien. User-centered design heet dat. Klinkt als iets dat in een koffiebar in de Meatpacking District van New York is bedacht, inderdaad. Iets van de schelmengeneratie dat ongetwijfeld weer webgerelateerd is. Dat laatste gaat voor een deel op. Maar van die eerste stelling is niets waar.

Lees verder …

Broodjes aap over creativiteit

Vier broodjes aap over creativiteit

Hoewel we het vaak (willen) geloven, komt inspiratie niet uit de kraan gestroomd. Het kan wel eens gebeuren dat je zonder komt te zitten. Dat de creatieve tank leeg is. Vervelend. En we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Ook de boekhouder? Ja, ook die. Want creativiteit hoeft niet per se artistiek te zijn

Lees verder …

Inbound marketing steunt op het pull-principe, eerder dan de push-strategie

Trekken, maar niet sleuren

Traditionele marketing is en blijft belangrijk, maar toch kan je de shift in het landschap niet negeren. De nieuwe (lees: digitale) kanalen draaien ondertussen al een tijdje mee en de deur staat niet langer op een kier maar wagenwijd open. Tijd om die kanalen dus verder te gaan benutten. Met inbound marketing.

Lees verder …

Zorg dat je als eerste arriveert en je bent vanzelf een trendsetter

Trends zet je zelf

Een echte hype,... of toch eerder een trend? Wat is het verschil en hoe voorspel je ze? Of beter nog, hoe kan je ze voor zijn en sturen? Alleszins niet met peperdure onderzoeken. Goed opletten brengt je al heel ver.

Lees verder …

Facebook live video

Live video: over naar Facebook

De wereld gaat steeds sneller. Het is een even groot cliché als de Fransman en zijn baguette. We zijn zo gewend aan live nieuws en verslaggeving dat we niet meer stilstaan bij de wonderlijke mogelijkheden van het instant informatie delen. Zo biedt Facebook tegenwoordig de mogelijkheid tot live video. Over naar onze reporter ter plaatse voor meer informatie. 

Lees verder …

Matthias Ollevier

Word CIO van Lavagraphics!

We schrijven 13 april 2015. Op het openbaar vervoer vertrouw ik niet en ik vertrek te voet voor mijn eerste stagedag bij Lavagraphics. Ter plekke word ik onthaald door een stel hartelijke kerels. De stress die ik voordien had, verdwijnt als een gin & tonic op een zomerse barbecue. 

Lees verder …

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.