Naar overzicht
Dries Van haver
Strategic Partner

Managing/strategic partner, projectmanager, strateeg en bewaker-met-arendsoog van uw online communicatie.

GDPR ook voor mij?

Met de General Data Protection Regulation, kortweg GDPR wil Europa bijdragen aan een hoger beschermingsniveau voor alle consumenten wiens persoonsgegevens verwerkt worden.

Datum om in het oog te houden is 25 mei 2018. Dan gaat het besluit van kracht in alle Europese lidstaten. Particulieren kunnen zich rechtstreeks beroepen op hun bijkomende rechten inzake privacywetgeving ten aanzien van elke onderneming die persoonsgegevens verwerkt.

Lees verder …

Het bedenken van de strategie

We've printed all the best for 2017!

Communicatie moet blijven hangen, en dat is voor meer triviale zendingen zoals de vele kerst- en nieuwjaarswensen die op uw schouw staan niet anders. We streven er steeds naar om origineel uit de hoek te komen en onze ambitie voor 2017 vormt hierop geen uitzondering.

Lees verder …

Instagram heeft wereldwijd meer dan 500 miljoen gebruikers

Instagram: meer dan een beeld

Instagram heeft wereldwijd meer dan 500 miljoen gebruikers, waarvan 60% dagelijkse users. Die zo'n 95 miljoen foto's en video's per dag delen. Indrukwekkend, niet? En reken maar dat het niet allemaal jongeren zijn.

Lees verder …

Je bent op zoek naar een geschikte domeinnaam

Domeinnaamregistraties 5 tips

Je bent op zoek naar een geschikte domeinnaam voor je bedrijf, evenement of organisatie, maar hoe kan je die vinden terwijl heel wat domeinnamen reeds zijn ingenomen? We helpen je op weg met een 5 tal tips.

Lees verder …

Zet geen negatieve woorden in de buurt van je call to action

Call-to-action: weg met twijfel!

Je kent die aarzeling wel, net voor je een knop op een website aanklikt. Heb ik dit product wel nodig? Wil ik die nieuwsbrief wel krijgen? Heb ik wel tijd voor dat seminarie? Een goeie call-to-action (CTA) kan die aarzeling wegtoveren. Maar wat maakt een overtuigende CTA?

Lees verder …

Hosting op een duurzame en verantwoorde manier

Groene webhosting

Websites verbruiken stroom. Veel stroom. Datacenters en hosting providers zijn wereldwijd goed voor 1 procent van het totale energieverbruik. Maar web hosting kan ook op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier. Maak kennis met groene hosting.

Lees verder …

Marketing vs. communicatie

Marketing vs. communicatie

Een product of dienst aan de hand van een gevoel of beleving bekend maken bij een welbepaalde doelgroep. Dat is marketing. Het verspreiden van dat gevoel of die beleving is dan weer communicatie. En veel van die communicatie-uitingen worden op hun beurt aangedreven door marketing. Kortom, marketing en communicatie zijn een onafscheidelijk duo.

Lees verder …

Vree wijs design x 3

Als Gentenaars mogen we fier zijn op onze creatieve scene. De bruisende en authentieke ambiance die Gent uitademt, vertaalt zich in het eigenzinnige vakmanschap van onze ontwerpers van eigen turf.

Lees verder …

Goeie CRM = doelgerichte communicatie

Een CRM (= Customer Relation Management) is geen Excel-lijst. Je adresboek in Outlook is dat evenmin. Kies daarom voor een CRM-tool die je kan integreren met je commerciële tools. Het zal je snelheid van communiceren alleen maar ten goede komen.

Lees verder …

App, de sequel

App, the sequel

Een app. Een paar jaar geleden moest en zou iedereen er eentje hebben. Die storm is ondertussen gaan liggen. Bedrijven focussen nu vooral op meerwaarde bieden met hun app. Maar laten we wel wezen: de markt voor mobiele app's is aan het verzadigen. Voor elk probleem is er wel een app die soelaas biedt. Maar wat ligt er dan aan de horizon? Waar moeten we naar uitkijken? In een woord: centralisatie.

Lees verder …

Mobile friendly webdesign

Wees vriendelijk voor mobiel

Feit: de zoektocht naar een dienst of product verloopt voor 85 % via Google. En sinds 21 april 2015 houdt Google in z'n zoekresultaten ook rekening met de 'mobielvriendelijkheid' van websites. Hoe 'mobile friendly' is uw site eigenlijk?

Lees verder …

Meer dan duizend nieuwe domeinnamen beschikbaar

Het web breidt uit met tal van nieuwe internetextenties zoals .gent, .restaurant, .shop,… Als registrant hebt u dus keuze te over aangezien alles voor het dot (.)teken beschikbaar wordt voor al deze domeinnamen. Dit wordt zeker interessant wanneer uw business niet echt vermeld zit in je naam.

Lees verder …

Sinds 1 januari 2015 zijn er nieuwe btw-regels voor digitale producten

Een grondige wijziging bij btw-regelgeving van toepassing op verkopen in EU-landen is sinds 1 januari 2015 van kracht. Dit geld echter enkel voor de B2C sector. Vanaf heden dient er bij de verkoop van online diensten zoals bv. ebooks het btw-tarief van het land van de koper worden toegepast. Als Belg betaalt u dus altijd 21% BTW ook wanneer u bv. in Luxemburg een digitaal product zou aanschaffen.

Lees verder …

Scoor hoger met uw site in Google dankzij een beveiligde verbinding

Google's voornemen van 2015 om zoveel mogelijk websites aan te sporen om met een beveiligde verbinding te werken zal volgens ons vrij snel uitkomen. De zoekgigant komt wel met een heel aanlokkelijk aanbod op de proppen: wie een https-verbinding opzet voor zijn klante mag zich aan een hogere positie in de zoekresultaten verwachten. Hoe verkrijgt u zo'n beveiligde verbinding? Heel eenvoudig: door het aanschaffen van een SSL-certificaat!

Lees verder …

Opgelet! scam doet de ronde

Hoe gaat dit allemaal in zijn werk? De klant wordt gecontacteerd door een Nederlandse domein registrar. Ze bieden je  een .eu, .net, .com of andere domeinnaam aan voor een belachelijk hoge prijs.

Lees verder …

Terug naar de 56k in OS X

Het klint misschien wat raar maar de 56k modem is de ideale perfermance test voor een website, als developper heb je een kick-ass internet connectie waarvan Jan Modaal alleen maar dromen kan. Bovenal is dit een handige tool om je scripts op te volgen, wanneer worden deze ingeladen, volgen ze elkaar wel in de juiste sequentie op enz.

Lees verder …

5 tips om tot een betere website te komen

Stel jezelf de vraag: "Waarom wil ik een website?" Het doet je nadenken over je doel, hoe je naar buiten wil komen,… Elke tactiek vereist een andere aanpak. Bepaal je doelpubliek Wie zijn ze, welke info willen ze krijgen wanneer ze jouw website bezoeken.

Lees verder …

Facebook custom url

Niks nieuws onder de zon, maar vaak nog niet geweten. Facebook geeft je de mogelijkheid een custom url op te bouwen. Net als altijd zit dit ver verstopt, dus leve Google om Facebook settings op te snorren.

Lees verder …

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.