Naar overzicht
Chiel De Cuyper
Design & Project Management

Chiel heeft een vol decennium ervaring op de teller, die hij bij Lavagraphics verzilvert op het gebied van projectbeheer en grafisch ontwerp.

Sterke branding spreekt de zakelijke koper persoonlijk aan

B2B zet in op branding

De B2B-markt onderging de laatste jaren enorme veranderingen waarbij de grenzen tussen de zakelijke en particuliere markt vervaagden. Binnen deze tendens genoemd blurring richten consumentenmerken hun pijlen steeds meer op de B2B-markt. B2B-merken zijn genoodzaakt om hun aanpak te veranderen en laten zich hierbij inspireren door consumentenmerken.​

Lees verder …

Haal meer uit je nieuwjaarswens

Eindejaarswensen: beter vroeg dan laat.

Het is nog veraf, maar elk jaar opnieuw: de eindejaarswensen. Een periode dat we elkaar het beste wensen en het voorbije jaar afsluiten. Ook voor bedrijven is dat zo. We bedanken onze klanten en leveranciers voor de samenwerking en hopen ook in het komende jaar op hun vertrouwen te kunnen rekenen.

Lees verder …

We bezochten OFFF met onze klanten in het achterhoofd

OFFF to Barcelona!

Ze zijn een bron van inspiratie en ervaring en elke sector heeft ze. Nee, we hebben het niet over anciens, maar wel over conferenties, studiedagen, inspiration talks en events. Ze houden je fris en up-to-date en je ontmoet er sectorgenoten waarmee je kennis kan uitwisselen of samenwerken.

Lees verder …

To rebrand or not to rebrand...

Vernieuwen om te vernieuwen is niet ok. Je kan je beter eerst afvragen of je huidige branding niet beter kan. Of met andere accenten. Doch vaak is een totale rebranding wel aangewezen. Wanneer precies? Onderstaande checklist bepaalt (mee) of de tijd rijp is.

Lees verder …

Bedrijven moeten hun producten anders aan de man of vrouw brengen

Zet je klant centraal

Beeld je in. Zaakvoerder van KMO belt IT-bedrijf met een probleem. Hij wil namelijk overal en altijd toegang tot zijn bestanden én dat zijn mails op alle toestellen in sync zijn. Die klant is niet op zoek naar een product, maar naar een oplossing.

Lees verder …

Interieur versterkt merk

Interieur versterkt merk

Interieurbranding: het creëren van een omgeving die de waarden van een merk uitstraalt. De branding van het merk is dus herkenbaar in het interieur, zowel voor klanten als consumenten. 

Lees verder …

Vakantie? Vergeet je out of office-boodschap niet

Out of office? Maak er iets van

Vakantie? Vergeet je out of office-boodschap niet. Maar maak 'm niet te standaard (lees: saai). Integendeel, de vakantieperiode is een uitgelezen moment om eens wat luchtiger en losser voor de dag te komen. En als je het goed aanpakt, kan dat banale bericht wel eens een glimlach op het gezicht van de klant/ontvanger toveren. Die er meteen een reden bij heeft om klant te blijven... Hieronder een handvol tips.

Lees verder …

Een sterke merknaammaakt deel uit van de consument z'n woordenschat

Hoe klinkt uw merk?

Bic is synoniem voor balpen. Kleenex voor zakdoekjes. Spa voor bruiswater. Om maar te zeggen dat een sterke merknaam soms deel gaat uitmaken van de consument z'n woordenschat. En de klank van die merknaam is daarbij een bepalende factor.

Lees verder …

Heritage branding

Elk merk, elk bedrijf heeft een geschiedenis. En dus ook een verhaal, over hoe het ontstaan en gegroeid is en vanuit welke achtergrond.

Lees verder …

Illustratie door Jeroen Van Zwol - Zwoltopia

Wedstrijden, een win-winsituatie

Nu de aprilse grillen voorbij zijn, kunnen we volop genieten van de lente én ons klaarmaken voor de zomer. Organiseer een wedstrijd voor je klanten, volgers, fans… exposure gegarandeerd! Niet meteen een idee voor een creatieve contest? 

Lees verder …

De toekomst van print is gedrukt op rooskleurig papier

Terwijl veel bedrijven hun budgetten voor print terugschroeven of verschuiven naar het web - betere kostenefficiëntie en hoger bereik, weet u wel - verliest print nooit of te nimmer zijn specifieke karakter. Namelijk dat van een krachtig medium en noodzakelijke component van bedrijfscommunicatie. Wat die specifieke eigenschappen en voordelen van print ten opzichte van digitaal dan wel zijn?

Lees verder …

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.