5 tips voor een professioneler Linkedin profiel

Linkedin is een tool voor HR, prospectie, je communicatievoering,… en helpt mee de uitstraling van je bedrijf bepalen. Zorg dan ook dat het de juiste uitstraling krijgt en zorg voor een professioneel profiel.

1. Nieuwe prospect

Ga even kijken op het profiel van degene met wie je een afspraak hebt. Ook al kan deze persoon dit zien, het toont dat je interesse hebt. Bovendien kan er nog handige informatie op terug te vinden zijn, een gemeenschappelijk contact, gedeelde achtergrond een iets informelere insteek die je op meeting van pas kan komen.

2. Toon voorbeelden

Omschrijf niet enkel wat je doet maar toon voorbeelden. In je 'summary' kan je eenvoudig visuele voorbeelden van je werk uploaden, dit maakt je profiel wat boeiender om lezen.

3. Zorg voor een professionele uitstraling

Laat je functieomschrijving overeenstemmen mat wat op je naamkaartje te vinden is. Vraag aan al je medewerkers dat ze dit ook doen, en link je bedrijf aan deze functie. Zorg voor een degelijke profielfoto, geen vakantiefoto, wil je net als ons niet elke rimpel prijsgeven laat dan illustraties maken door een kick-ass ontwerpbureau ;)

4. Voeg je vaardigheden toe

Het toevoegen van vaardigheden zorgt ervoor dat je profiel 13 keer meer beken wordt + het geeft een mooi overzicht van welke skills je zoal hebt, combineer niche met meer algemene vaardigheden zo kom je meer naar voor in de zoekresultaten.

5. Gebruik Linkedin ook business-wise

Vraag om aanbevelingen aan klanten en leveranciers die in je netwerk zitten. Wist je trouwens dat je jouw contacten ook kan exporteren naar een .csv bestand zodat je ze kan toevoegen aan je adresboek.

Naar overzicht
Dries Van haver
Strategic Partner

Managing/strategic partner, projectmanager, strateeg en bewaker-met-arendsoog van uw online communicatie.

Meer over dit onderwerp?

Geïnspireerd door deze post of honger naar meer? Kom gerust eens langs.

Maak een afspraak

Laat naam en nummer achter en u hoort nog van ons.