“It is a happy talent to know how to play”

Ralph Waldo Emerson
 

Old Irish - Virtual Journy to Ireland

Sterk staaltje creatieve brand activation. Een Georgische kruising tussen virtual reality en real life.

Bron: marketer.ge

Online veiligheidscheck

In geval van een crisissituatie, zoals nu de aanslagen op Brussels Airport, is het eerste wat je wil weten of je familie en vrienden oké zijn. Vaak raken telefoonlijnen en dergelijke overbelast waardoor communicatie moeilijk gaat verlopen. Facebook schiet te hulp met een veiligheidscheck. Een handige link die je toelaat om vrienden te tracken en te zien of ze als 'veilig' staan gemarkeerd.

Controleer of je vrienden in veiligheid zijn.

Een andere mogelijkheid is via deze link van het Rode Kruis. Geef aan dat je veilig bent en je wordt toegevoegd aan de lijst. Iemand die je zoekt kan dan nagaan wat je situatie is. Je kan ook zelf mensen zoeken op basis van voornaam, naam of zelfs roepnaam.

 

De Happy Meal 2.0

Virtual Reality komt steeds dichter bij de modale huiskamer. Voortaan is ook je Happy Meal, bij fastfoodgigant Mc Donald's, om te vouwen tot zo'n bril. Een bijhorende app tovert je smartphone om tot een draagbare spelconsole. Bekijk onderstaand filmpje en zie het de 'Happy Goggles' in actie:

 

鳴子系こけし/こけしの岡仁 (Kokeshi)

Een meer dan 400 jaar oude Japanse traditie het maken van kokeshi popjes. Bekijk het filmpje en ontdek dit vakmanschap.

UX hint

Leer van je gebruikers en pas hun ervaringen toe om repititieve supportvragen te voorkomen. Dit is User experience in real life!

Vergeet al die panda's en zoek de klaver

We worden tegenwoordig overspoeld met de vraag om de panda te vinden tussen sneeuwmannen, heavy metaldudes en Star Warspersonages. Dudolf gooit het over een andere boeg en daagde ons al eerder uit om de kat tussen de uilen te gaan zoeken. Dit keer vraagt hij ons op zoek te gaan naar een klavertje-vier tussen varkens. Vind jij 'em?

Bron: Design Taxi

Wij zitten op de kersttram

Lavagraphics is gesloten van 24 december 2015 t.e.m. 3 januari 2016. Vanaf 4 januari 2016 terug op post voor al uw communicatievragen.

Prettige Feesten!

Pieter, Dries, Brecht, Chiel, Matthias & Sam

Me in the queue

Het is de tijd van het jaar om inkopen te gaan doen in overvolle winkels. En dan komen situaties als deze maar al te vaak voor. Herkenbaar?

Bekijk het volledige filmpje: Trust Me, I am a "Mechanical Engineer"

 
1 / 17